Davy Pröpper stapt over naar Brighton

Davy Pröpper stapt over van PSV naar De Premier League. De 25-jarige middenvelder wordt overgenomen door Brighton & Hove Albion, dat afgelopen seizoen naar het hoogste Engelse niveau promoveerde.

Twee seizoenen PSV 
Davy Pröpper speelde de afgelopen twee seizoenen voor PSV, nadat hij in de zomer van 2015 door PSV van Vitesse werd overgenomen. In zijn eerste seizoen was hij met 10 doelpunten in 31 wedstrijden mede verantwoordelijk voor het binnenhalen van de titel. Ook leidde hij PSV naar een 2-1 zege op CSKA Moskou in de UEFA Champions League. Daardoor plaatste PSV zich als eerste Nederlandse club in jaren voor de knock-outfase van het toernooi. 

Vorig seizoen voegde Pröpper een tweede Johan Cruijff schaal, die hij in 2015 ook won, toe aan zijn persoonlijk palmares. Hij kwam in de competitie tot 6 treffers. In totaal speelde Pröpper 67 competitiewedstrijden voor PSV. Zijn laatste optreden was afgelopen donderdag tegen NK Osijek. Pröpper groeide in Eindhoven tevens uit tot international van Oranje. Voor het Nederlands elftal kwam hij in totaal vijf keer in actie.