Derrick Luckassen voor vijf jaar naar PSV

PSV versterkt zich met Derrick Luckassen. De 22-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt over van AZ Alkmaar en tekent in het Philips Stadion een contract voor vijf jaar. Luckassen voegt zich dinsdag bij de selectie in Zwitserland.


2022 
Luckassen is maandag medisch goedgekeurd door PSV en tekende nadien in het Philips Stadion zijn contract, dat loopt tot de zomer van 2022. De in Amsterdam geboren Luckassen is opgeleid door AZ. Hij stroomde in 2014 door vanuit de jeugdopleiding van de club naar het eerste elftal en speelde sindsdien een kleine honderd wedstrijden voor AZ. De verdediger geldt als fysiek sterk, is snel en kan op meerdere plekken in de achterhoede en op het middenveld uit de voeten.


Hard werken   
“Ik ben enorm trots dat ik deze overstap kan maken”, reageerde Luckassen na zijn medische keuring bij St. Anna TopSupport. “Ik heb puur op gevoel voor PSV gekozen. Er waren wat andere opties, maar ik vind PSV een mooie club, een die bij me past. Ik hoop hier heel mooie tijden te beleven”, aldus Luckassen, die zichzelf omschrijft als een ‘powerhouse’. “Ik ben snel, sterk en wil mezelf graag bewijzen. Ik moet hard werken om aan spelen toe te komen en dat ga ik ook doen.”

​​​​​​​