het A4’tje van Schöne

Denzel Dumfries was misschien wel een van de sterkste spelers aan PSV-zijde in het duel tegen Ajax. De rechtsback speelde zijn eerste topper en sprak onder andere daarover in PSV TV. “Het was een van mijn betere wedstrijden.”

Verslaggever Koen Heesakkers trapte de uitzending af met het delen van de rapportcijfers die verschillende media aan Dumfries gaven. “Zeven, zeven, zeven, zevenenhalf, acht.” Afgetekende cijfers, maar Dumfries bleef er bescheiden onder. Bij een stand van 3-0 gooide hij zich met een uiterste inspanning voor een schot van Carel Eiting waarmee hij een tegendoelpunt voorkwam. “Voor een verdediger is er niks lekkerder dan dat.”

 

Het A4’tje van Schöne


Dumfries sprak onder meer over een A4’tje dat in de kleedkamer werd opgehangen. Daarop was een uitspraak van Ajacied Lasse Schöne te lezen: “Er stond dat zij (Ajax, red.) na dit weekend bovenaan stonden. Dat is natuurlijk wel een motivatie. Het is een dingetje dat je meeneemt naar de wedstrijd.”

 

De 22-jarige geboren Rotterdammer sprak over zijn eerste maanden in Eindhoven. Veel aanpassingen hoefde hij niet te doen. “Het gaat gewoon hoe het gaat, het loopt goed. De trainingen zijn leuk, we doen elke keer andere dingen. We hebben een duidelijk plan en de sfeer zit er goed in.”

 

Denzel in Oranje? 
De rechtsback is een vaste waarde in de selectie van Jong Oranje. Voor het Oranje van Ronald Koeman werd hij nog nooit uitgenodigd, maar als het aan Dumfries ligt komt daar snel verandering in. “Iedereen bij Jong Oranje wil naar het Nederlands elftal, dus je houdt er wel rekening mee. Als je daar speelt is het je motivatie om door te stromen naar het Nederlands elftal. Als het komt, dan komt het.