Higler: 'Ik kan me de twijfels voorstellen'

PSV krijgt het nog zwaar 
Voor PSV nadert het moment van de waarheid, laat Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad optekenen. Volgens de PSV-watcher is er nog helemaal niks beslist met Feyenoord-uit, FC Utrecht-thuis, AZ-uit en Ajax-thuis op het programma. De ploeg heeft nog een marge van vijf punten op belager Ajax en hoeft niet vol in de stress te schieten, maar zaterdag bleek opnieuw dat een wedstrijd binnen een mum van tijd helemaal kan omdraaien.


Dennis Higler twijfelt 
In dezelfde krant laat scheidsrechter Dennis Higler na het zien van de beelden weten te twijfelen over het geven van de rode kaart. “Je ziet op de camerabeelden wel de snelheid en de kracht van de beweging, maar ik kan me de twijfels voorstellen.” Lozano wilde zijn tegenstander Lucas Woudenberg wegduwen, maar daarbij raakte hij hem met een slag in de nek. Woudenberg greep naar het gezicht en ging ogenschijnlijk theatraal naar de grond.


‘Scheids niet de schuld geven’ 
Nicolas Isimat wilde na de wedstrijd niet de schuld bij de scheidsrechter leggen. “We hadden beter moeten verdedigen, vooral bij standaardsituaties”, vindt hij. “Ik denk dat we er echt alles aan gedaan hebben en dat sloeg ook wel over op het publiek. We hebben fantastische fans, die ons geweldig gesteund hebben.”


Cocu niet boos op Lozano 
Phillip Cocu liet tegenover de NOS weten niet boos te zijn op Lozano. Hij heeft de beelden gezien en kan zich niet vinden in de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler om zijn aanvaller van het veld te sturen. "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Lozano niet de intentie heeft om een klap uit te delen. Hij wil wegdraaien en wordt vastgehouden. Zijn hand komt in de nek van Woudenberg, en niet in zijn gezicht. En of ik boos ben op Lozano? Nee, eigenlijk niet", reageert Cocu. "Het is zwaar gestraft. En het kost ons uiteindelijk twee punten."


Slechts bij vrijspraak kan ‘Chucky’ meedoen 
Het Algemeen Dagblad weet dat Hirving Lozano slechts bij vrijspraak mee kan doen tegen Feyenoord. PSV krijgt vandaag of morgen een schikkingsvoorstel, of de kaart wordt geseponeerd. Gaan de speler en club bij een schikkingsvoorstel niet akkoord, dan volgt donderdag een zitting en vrijdag de uitspraak daarvan. Tekent PSV daartegen weer beroep aan, dan is Lozano hangende het beroep sowieso geschorst tegen Feyenoord.


De Jong is Van Nistelrooy voorbij 
Luuk de Jong is met 63 doelpunten voor PSV nu Ruud van Nistelrooy voorbij. In de laatste twintig jaar scoorden alleen Mateja Kezman (105) en Jan Vennegoor of Hesselink (75) vaker voor PSV.


Streppel gunt PSV de titel 
“Ik hoop dat PSV aan het langste eind gaat trekken”, zei sc Heerenveen-coach Jurgen Streppel zaterdagavond tegenover De Telegraaf. “Dat zou ik wel aardig vinden”, aldus de coach die met een tevreden gevoel terugkeek op de wedstrijd tegen PSV.