Jürgen Locadia legt uitspraken uit

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Op maandag en donderdag lees je de berichten die je niet wilt missen.

‘Geen Europees voetbal is verschrikkelijk’ 
Jürgen Locadia hield een week lang de gemoederen bezig met zijn uitspraken na de uitwedstrijd tegen NK Osijek. In het Eindhovens Dagblad probeert de aanvaller, die dit seizoen een van de grote meneren moet worden bij PSV, zijn uitspraken te verduidelijken. “Ik heb er alleen maar mee willen aangeven dat die één of twee procent minder focus het verschil kunnen maken. Ik heb alleen maar eerlijk willen zijn, probeerde te beschrijven hoe we zo’n dramatische wedstrijd konden spelen. De volgende keer is het misschien beter om dat niet meer zo te doen.”

In Duitsland, voorafgaand aan de vriendschappelijke ontmoeting met FC Augsburg besefte Locadia dat dat zijn laatste Europese wedstrijd dit seizoen is. “Opeens kwam het besef: ik speel gewoon geen Europees voetbal dit seizoen. Net als de fans vinden wij dat verschrikkelijk. Er zijn daar echt harde woorden gevallen”, aldus de aanvaller. In het artikel gaat hij verder in op de concurrentiestrijd voor de spitspositie op het produceren van dancemuziek en de vraag of PSV klaar voor het seizoen is.