Klaar voor de platte kar

Als er in de competitie geen gekke dingen meer gebeuren, kan PSV in de thuiswedstrijd tegen Ajax op 15 april al kampioen worden, weet het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren staan na dit weekeinde tien punten los van Ajax, na de winst van 3-0 op FC Utrecht. Ajax zakte bij Vitesse door het ijs (3-2).

 

De Jong is weer die scorende reus 
Fenomenaal is het woord in kapitalen op het sportkatern van het Eindhovens Dagblad, refererende aan de fantastische omhaal van Luuk de Jong. PSV speelde de kritiek van eerder dit seizoen van zich af. Vorige week met dominantie, zaterdag met fraaie goals bij een 3-0 zege op FC Utrecht. En De Jong is definitief terug op zijn niveau van 2016. Een ontwikkeling die als sinds de herfst zichtbaar is. Met acht goals in zijn laatste negen duels heeft hij een gemiddelde te pakken dat hem zelfs nog topscorer van de Eredivisie kan maken.

 

Bergwijn als Road Runner 
Het Brabants Dagblad roemt verder de ontwikkeling van Steven Bergwijn. Hij is ‘los’ bij PSV. Zoals tekenfilmheld Road Runner trok Steven Bergwijn zaterdag net na rust een sprintje in het Philips Stadion. Hij kon met de bal aan de voet bij wijze van spreken nog even ‘miep miep’ tegen zijn tegenstander Sean Klaiber roepen en Phillip Cocu bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren. 

 

Vier zeges en dan een punt tegen Ajax 
De maand maart is op papier heel overzichtelijk voor PSV, schrijft het Algemeen Dagblad. Utrecht-thuis was de eerste in een reeks van vier duels waarin de koploper de eigen provincie niet uit hoeft. Mochten de komende drie partijen (Willem II, VVV en NAC) zeges opleveren én wordt daarna ook de lastige uitwedstrijd bij AZ gewonnen, dan is één punt in de topper tegen Ajax (thuis op 15 april) genoeg voor de derde titel in vijf jaar.

 

Omhaal 
‘Bicycle kick, zeggen de Engelse, ‘Fallrüchzieher’ is het Duitse woord. In Spanje heet het ‘chilena’. Wij noemen het een ‘omhaal’ en PSV’er Luuk de Jong maakte er tegen FC Utrecht het doelpunt van het jaar mee. (AD)

 

Kampioenschap bijna binnen 
Volgens de Telegraaf heeft PSV het kampioenschap bijna binnen. PSV slaagt niet cum laude voor elk examen, maar dat hoeft op het niveau Eredivisie ook niet. De koploper zakt zelden door de ondergrens, vindt keer op keer de juiste antwoorden om de wedstrijd naar zich toe te trekken en kan de 24e landstitel door de nederlaag van Ajax bij Vitesse (3-2) nauwelijks nog ontgaan. Lees hier het volledige verslag.

 

‘Ideale spits voor PSV’ 
Theo Lucius was afgelopen zaterdag voor de Telegraaf als rapporteur in het Philips Stadion en gaf Luuk de Jong een 7,5. “Hij maakt niet alleen een wonderschone goal, hij is ook super belangrijk voor het elftal”, aldus Lucius. “Luuk laat zien dat hij in meerdere opzichten de ideale spits is voor het huidige PSV. Hij is duidelijk aanwezig, gaat voorop in de strijd en is sterk aan de bal. Bij elke voorzet is hij dreigend en hij weet ook goed aan te geven wanneer de ploeg druk moet zetten. Dat hij inmiddels ook weer scoort maakt het plaatje compleet.”

 

Spelers in het buitenland 
Davy Pröpper heeft met zijn club Brighton voor een stunt gezorgd in Engeland door Arsenal te verslaan (2-1). De oud-PSV’er speelde 90 minuten. Jürgen Locadia bleef op de bank. Met Kevin Strootman in de basis won AS Roma in Napels met 2-4 van de koploper. Het duel werd zaterdag al gespeeld. Alle wedstrijden van zondag in de Serie A werden afgelast in verband met het plotselinge overlijden van Davide Astori, een 31-jarige speler van Fiorentina. Liverpool klopt zonder Georginio Wijnaldum Newcaslte United met 2-0 en Memphis Depay kon gisteren met Olympique Lyon (1-1) niet winnen bij Montpellier. Depay werd een kwartier voor tijd gewisseld, nadat hij kort daarvoor geel had ontvangen voor een vermeende schwalbe. Tot slot verloor Jeffrey Bruma als basisspeler met Wolfsburg thuis van Leverkussen (1-2).