Overtuigende sollicitatie naar de landstitel

Foto https://twitter.com/bartramselaar


PSV raakt op het juiste moment in vorm 
Volgens het Eindhovens Dagblad kwam PSV zondagmiddag met een overtuigende sollicitatie naar de landstitel. Het pakte tegen een apathisch Feyenoord een dik verdiende zege in de Kuip: 1-3. Het was de dag waarop PSV revanche nam voor het schlemielige ‘doellijntechnologie-verlies’ in de Kuip van een jaar geleden.


Herstelde Van Ginkel beleeft topdag 
“Dit was een topdag. Het is lekker dat Ajax punten laat liggen en wij bij Feyenoord winnen”, zei aanvoerder Marco van Ginkel na afloop van de wedstrijd tegenover het ED. We hebben hier laten zien dat we kampioen willen worden.” Voor Van Ginkel persoonlijk was het ook een topdag, vooral ook omdat hij weer eens speelde na een knieblessure. “Met mijn knie gaat het goed, al heb ik wel een paar tikken gehad. Ach, dat hoort er nou eenmaal bij. Ik vond het heerlijk om weer 90 minuten te spelen.”


Kerels in de Kuip op weg naar titel 
De Kuip als een spookhuis. Zo voelt het vaak voor PSV, maar zondag niet kijkt het Algemeen Dagblad terug op de topper. De spelers van de koploper waanden zich nu in een pretpark. 1-3 winnen van Feyenoord, het is een reuzestap in de titelstrijd.

Lozano ziet zege thuis voor de buis 
Het Algemeen Dagblad weet dat Hirving Lozano de wedstrijd zondag thuis voor de buis heeft gekeken. Net als eerder dit seizoen won PSV zonder hem van Feyenoord. “Nee, we hebben niet overwogen om Lozano toch mee te laten reizen”, zei hoofdcoach Phillip Cocu tegenover de krant.


Collectief PSV sterker dan individuen concurrent 
Op het officiële twitter-account van PSV verscheen een foto zoals je die tegenwoordig wel vaker ziet: van een vrolijk team in de kleedkamer, samen feestend op en rondom de massagetafel. Erboven had de communicatie-afdeling vier hoofdletters geplaatst, met ertussen wat spaties voor het effect: T E A M ! Een voltreffer aldus Sjoerd Moussou, want juist  dat simpele tekstje vertelt het verhaal van dit seizoen.


Reuzenstap richting titel 
Volgens De Telegraaf heeft PSV een reuzenstap gezet richting te titel. Juist tegenslagen lijken het elftal van Cocu dit seizoen sterker te maken. De afwezigheid van de geschorste topscorer Hirving Lozano werd zoals de coach had gehoopt door tal van andere spelers gedragen.


Feyenoord begroet uitsupporters van PSV in de vrieskou met kop koffie 
Feyenoord heeft de supporters van PSV afgelopen zondag begroet met een kop koffie. Het is rond het vriespunt in de Kuip en buiten de zon voelt het een stuk kouder aan. PSV-supporters reizen tegenwoordig weer gewoon deels per bus naar de Kuip, iets waar onder meer supportersvereniging PSV blij mee is. Het past binnen de 'normalisatie-agenda' die de vereniging voor ogen heeft.


Vrouwen PSV via simpele zege op Ajax naar kampioensgroep 
Dankzij een opzienbarende 3-0 zege bij Ajax hebben de voetbalsters van PSV zich op de valreep geplaatst voor de kampioensgroep in de eredivisie. Op De Toekomst in Amsterdam was het Vanity Lewerissa die met een beheerst schot de openingstreffer maakte. Jeslynn Kuijpers zette met een fraaie knal haar ploeg op 2-0. Na rust wist de 22-jarige aanvalster het net nog een keer te vinden voor de 3-0. Omdat ADO Den Haag met 2-1 wist te winnen van VV Alkmaar eindigden PSV en ADO gelijk in de voorlopige eindstand. Een beter doelsaldo van de Eindhovense ploeg betekent echter dat PSV met FC Twente, Ajax, PEC Zwolle en sc Heerenveen gaat strijden om de landstitel.