PSV en AS Monaco scoren niet: 0-0

Na twee zeges in deze voorbereiding heeft PSV tegen AS Monaco met 0-0 gelijkgespeeld. In een fysiek duel bleef PSV tegen de halve finalist van de UEFA Champions League van vorig seizoen overeind. Derrick Luckassen maakte in de tweede helft zijn officieuze debuut namens PSV.


PSV sterk voor rust     
het oog van enkele tientallen Nederlandse PSV-supporters speelde PSV een meer dan verdienstelijke eerste helft tegen de kampioen van Frankrijk. In de warme zon in Le Chable beet de ploeg van trainer Phillip Cocu fel van zich af en hield het AS Monaco, spelend met topspitsen als Kylian Mbappé en Radamel Falcao, daardoor lange tijd sterk van het eigen doel af. De grootste kans voor rust was bovendien voor PSV. Zo’n vier minuten voor het rustsignaal dook Bart Ramselaar plots op voor doelman Subasic, die de bal met een katachtige reflex uit zijn doel wist te ranselen.


Instelling  
De instelling die waarmee PSV acteerde kwam misschien nog wel het best tot uiting aan het begin van de tweede helft. Jorrit Hendrix herstelde gevaarlijk balverlies van één van zijn ploeggenoten met een stevige, maar faire ingreep op het middenveld. Eén die hem overigens wel een gele kaart opleverde. Kansen waren er ook voor PSV, onder meer via Steven Bergwijn die een bal van dichtbij net niet op doel kreeg. Ook mogelijkheden aan de overzijde troffen geen doel.


Opstelling PSV
Zoet; Arias (64/Luckassen), Isimat, Schwaab, Brenet; Hendrix (81/Rosario), Ramselaar, Pröpper (81/Paal); Locadia (81/Pereiro), De Jong (81/Lammers), Bergwijn (64/Gakpo)