PSV hoort bij weer bij Europese elite

De kranten staan deze ochtend vol met nieuws over de zege van PSV op BATE Borisov.

De redactie van PSV Media verzamelde dit nieuws en zette het in een overzicht bij elkaar.


PSV hoort bij weer bij Europese elite 
Door een knappe zege bij BATE Borisov heeft PSV een grote stap gezet naar een plek in de Champions League. Volgens het Eindhovens Dagblad staat PSV met anderhalf been in de groepsfase.


‘Mijn telefoon stond snel in de fik’ 
Donyell Malen maakte vorig seizoen al furore bij Jong PSV, schrijft het Eindhovens Dagblad. Gisteren was hij voor het eerste elftal van PSV van grote waarde met zijn winnende goal in Borisov. “Mijn telefoon staat aardig in de fik", gaf hij onder meer aan. “Het is ongelooflijk mooi dat we hier winnen. We gaan het nu niet meer weggeven", klonk het vastberaden. 


PSV wint voor het eerst in 4 jaar een Europese uitwedstrijd 
Hoewel PSV in seizoen 2015-2016 nog bijna de kwartfinales van de Champions League bereikte, was de uitzege van dinsdagavond pas de eerste uitoverwinningin een internationaal duel van de club in bijna vier jaar tijd. Bij BATE Borisov pakte PSV de zege in een bloedstollende slotfase: 2-3. 


Bingo in Borisov (Telegraaf)
PSV heeft een enorme stap gezet richting het hoofdtoernooi van de Champions League. De regerend landskampioen mag de tegen BATE Borisov verdiende uitgangspositie (2-3) volgende week in Eindhoven niet meer weggeven. Invaller Donyell Malen kopte het elftal van trainer Mark van Bommel naar een late, maar verdiende overwinning. Malen behoedde PSV in de 89e minuut voor een fikse tegenvaller, omdat BATE juist vlak daarvoor via een andere invaller Aleksandr Hleb (ex-Arsenal en FC Barcelona) uit het niets op gelijke hoogte was gekomen. Dat Malen nog geen minuut later alsnog zorgde voor een Eindhovense zege, paste in een krankzinnige avond. 


PSV-debutant in rijtje met Romario en Ronaldo 
Donyell Malen beleefde dinsdagavond een memorabel Europees debuut in het shirt van PSV. Met zijn eerste balcontact bezorgde de 19-jarige aanvaller een belangrijke 2-3 overwinning op BATE Borisov in de play-offs van de voorronde Champions League. De return is volgende week woensdag in Eindhoven. Met zijn treffer kwam Malen terecht in een mooi rijtje. PSV Stats weet dat hij de 22e PSV’er is die bij zijn Europese debuut voor de club uit Eindhoven direct doeltreft. In het verleden lukte dat onder meer Romario, Ronaldo en Luc Nilis, weet De Telegraaf.

​​​​​​​

Lozano betrokken bij 30 goals     
Hirving Lozano blijft maar verbazen in dienst van PSV, aldus De Telegraaf. Met zijn prachtige doelpunt op bezoek bij BATE Borisov in de play-offs van de Champions League erbij opgeteld is de 23-jarige Mexicaan namens PSV betrokken bij 30 goals in 38 duels. Met zijn prachtige doelpunt op bezoek bij BATE Borisov in de play-offs van de Champions League erbij opgeteld is de 23-jarige Mexicaan namens PSV betrokken bij 30 goals in 38 duels.