PSV in the Picture

‘Alles zat mee’ 
Nicolas Isimat schoot PSV in de slotseconden van de wedstrijd naar de overwinning tegen PEC Zwolle. Phillip Cocu probeerde zijn verdediger nog terug te roepen. Al met al een gelukkige overwinning, want PEC Zwolle had kansen genoeg om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Het Eindhovens Dagbladschrijft dat werkelijk alles mee zat. “Jorrit Hendrix ontsnapte aan rood, PEC sprong onzorgvuldig met de kansen om en Isimat luisterde of hoorde Cocu niet.”


Isimat: ‘Mooie herinneringen aan Zwolle’ 
Isimat was naast “just kapot” uiteraard ook zeer blij met zijn treffer. “Het is een heerlijke gevoel om op deze plek weer iets onverwachts te doen. We hebben hier in Zwolle zoveel mooie herinneringen”, doelde hij op het behaalde kampioenschap in het seizoen 2015-2016. Cocu stipte tegenover het ED het belang van de late zegen aan. “Aan de eindstreep kunnen een of twee punten bepalend zijn, dus misschien is dit moment straks heel belangrijk.”


Luckassen moest wennen als rechtsback 
Derrick Luckassen verving tegen de PEC de geblesseerde Santiago Arias als rechtsback. Een positie waar Luckassen liever niet speelt, bekende hij aan het ED. “Ik heb al vaak genoeg gezegd dat ik geen rechtsback ben en dat ik daar liever niet speel. Maar als het dan gevraagd wordt, doe je dat voor het team.” Luckassen was niet ontevreden met zijn spel. “Het was even wennen, ja. Toch denk ik dat ik het wel redelijk heb gedaan, ook al was Mokhtar soms lastig.”


Beste eredivisiestart in twintig jaar 
“Als PSV dit volhoudt en kampioen wordt, zal de zege als sleutelduel de boeken in gaan”, schrijft het Algemeen Dagblad. De krant ziet PSV de voorsprong niet snel meer weggeven: “Het moet toch raar lopen wil PSV drie keer méér verliezen dan Ajax.” PSV mocht tegen PEC dan geluk hebben gehad, de koppositie is niet onterecht. “De koploper speelde ook al goede wedstrijden en aan vechtlust en karakter ontbreekt het nooit. 33 punten uit twaalf duels is de beste start in twintig jaar van welke club dan ook in Nederland.”


Eerste eredivisiedoelpunt PSV-huurling Van Bruggen 
PSV-huurling Damian van Bruggen scoorde voor VVV-Venlo, uit een ingestudeerde hoekschop, de gelijkmaker tegen Feyenoord en daarmee zijn eerste eredivisiedoelpunt. Van Bruggen vertelde De Limburger dat hij ontzettend blij was met zijn mooie goal. “We hebben eigenlijk nauwelijks kansen gehad en dan zo’n bal die erin vliegt in De Kuip. Dat is wel een jongensdroom ja."


‘PSV heeft opvolger Zoet op het oog’ 
Volgens De Telegraaf zou PSV al bezig zijn met de opvolging van Jeroen Zoet. De keeper wilde afgelopen zomer al een buitenlandse transfer maken en presteert ook dit seizoen weer sterk. De verwachting is dat hij deze zomer naar het buitenland vertrekt.. PSV zou Pau Lopez als ideale opvolger voor Zoet zien. De 22-jarige keeper van Espanyol heeft een aflopend contract en speelde al vijftig wedstrijden op het hoogste niveau.


Bron:PSV.NL