PSV in the Picture

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.


‘PSV mag groot denken’ 
Frans Janssen (46), de nieuwe commercieel directeur van PSV, vertelt in het Eindhovens Dagblad over zijn plannen in het Philips Stadion. ‘Ik ben nog niet zo lang werkzaam in de voetballerij, maar had wel altijd die ambitie. Mijn opa's en oma's woonden al vlakbij het Philips Stadion en zelf heb ik veertig jaar een seizoenkaart van PSV, ik heb dus wel iets met de club. PSV kan mensen, ondernemingen en overheden verbinden. We mogen soms de bescheidenheid wat afwerpen en ook iets internationaler denken’. 


Jaar ongeslagen in het Philips Stadion 
Als PSV zondag van FC Twente wint, is het precies een jaar geleden dat PSV punten liet liggen in eigen huis, schrijft het Eindhovens Dagblad. Zondag exact een jaar geleden wist PSV voor het laatst in de Eredivisie niet te winnen in eigen huis. Ook toen, op 5 november, was FC Twente de tegenstander. Na die remise won PSV alle zestien duels in eigen huis. Een clubrecord is het niet: twee keer zette PSV een langere reeks neer.


Weinig fysieke zorgen in aanloop naar PSV - FC Twente 
Op de website van het Brabants Dagblad is te lezen dat de ploeg van Cocu nagenoeg compleet is op de training. Alleen Jürgen Locadia trainde woensdagochtend een gedeelte van de gezamenlijke oefensessie niet mee. De aanvaller viel vorige week tegen Heracles uit met enkelklachten. Cocu kan wel snel weer beschikken over Ramon Pascal Lundqvist. De middenvelder is terug van een blessure en traint weer volledig mee.


1 november 1989, de fabuleuze hattrick van Romário 
Daan Daniëls van het Eindhovens Dagblad blikte gisteren terug op 1 november 1989, de dag dat Romário een hattrick maakte tegen Steaua Boekarest in de Europa Cup 1. Het was gisteren namelijk precies 28 jaar geleden dat PSV won van de Roemeense ploeg. PSV ging uiteindelijk door naar de volgende ronde en trof in de kwartfinale Bayern München. De Duitsers schakelden PSV uiteindelijk uit.


Het overdonderende Lozano-effect bij PSV 
Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad spreekt in een video op de website van het medium over het ‘Lozano-effect’. ‘PSV is offensief veel sterker met Lozano, dat wijzen heel veel cijfers uit. Hij is daarnaast heel fit en niet te beroerd om verdedigende klussen op te knappen. Hij speelt meer taakgericht.’ Daarbij valt Elfrink op dat Van Nistelrooy veel bezig is op de training met de Spaanstalige spelers: ‘Het is buitengewoon prettig dat Cocu en Van Nistelrooy zich over die jongens in hun eigen taal kunnen ontfermen. Dat helpt om de spelers sneller te laten acclimatiseren.’ Gaat Lozano al weg in de winterstop? Elfrink denkt van niet: ‘Ik denk niet dat hij in de winter zal verkassen, maar als hij zo doorgaat lijkt het me heel lastig om hem volgend jaar aan boord te houden.’


Amerikaans jeugdinternational Akinola op stage 
De Amerikaanse vleugelspits Ayo Akinola is deze week op stage bij PSV. De 17-jarige aanvaller traint een week mee met het PSV O19 van Mark van Bommel. Dinsdagavond speelde hij mee in een oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van Racing Genk. De jeugdinternational wist zelfs te scoren.


‘Zoet sluit winters vertrek niet uit’ 
De doelman vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij een winters vertrek niet uitsluit: ‘Stel dat die ene topclub er nu wél komt.’ De sluitpost doelt op de transferperiode van afgelopen zomer, waarin hij graag een transfer wilde maken: ‘Ik heb het achter me gelaten, maar er is wel even een behoorlijk spanningsveld geweest.’ Zoet sluit een winterse transfer niet uit, maar aast er niet op: ‘Misschien blijf ik na dit seizoen nog wel een jaar bij PSV.’
​​​​​​​