PSV rondt huur Marco van Ginkel af

Marco van Ginkel (24) speelt komend seizoen opnieuw voor PSV. De middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea, de club die Van Ginkel al tweemaal eerder aan PSV verhuurde. Van Ginkel meldde zich zondagavond in Verbier, nadat PSV eerder op de dag al een akkoord met de Engelse topclub meldde.


Veelscorend  
Marco van Ginkel is na Derrick Luckassen en Hirving Lozano de derde aanwinst deze zomer. De zesvoudig Oranje-international kwam afgelopen half jaar en het laatste half jaar van het seizoen 2015-2016 ook al in actie voor PSV. In de 28 wedstrijden die hij in die periodes speelde scoorde Van Ginkel 15 keer namens PSV in eredivisieverband en gaf hij ook nog eens 5 assists. Met zijn inbreng had Van Ginkel een flinke bijdrage aan de titel van 2016. Zijn tweede half jaar in het Philips Stadion bleef zonder prijs.


Van Ginkel: 'Hartstikke blij'
In Verbier stond Van Ginkel zondagavond laat met een goed gevoel voor de camera van PSV TV. "Ik ben hartstikke blij dat ik hier sta. Ik ga er alles aan doen om er een goed seizoen van te maken. Ik ben twee keer een half jaartje PSV'er geweest en vind het lekker nu een heel seizoen bij de club en de ploeg te zijn. Ik kijk er naar uit."


Brands: ‘Niet opgegeven’ 
Technisch Manager Marcel Brands vertelde bij PSV TV er alles aan gedaan te hebben om Van Ginkel opnieuw naar PSV te halen. “We wilden Marco per se aan de selectie toevoegen. Hij stond boven op ons lijstje en zijn daar niet van afgeweken”, aldus Brands. “Met hem, Jorrit Hendrix, Bart Ramselaar, Davy Pröpper en een aantal jonge jongens in de selectie hebben we ons middenveld op orde.”