PSV STAP DICHTER BIJ CHAMPIONS LEAGUE-GROEPSFASE NA WINST

In de return in Istanboel wint PSV ook van Galatasaray SK. Doelpunten van Madueke en Van Ginkel verzekerde PSV van de volgende Champions League-kwalificatieronde.

Rustige start
In tegenstelling tot de wedstrijd in Eindhoven duurde het in Istanboel langer tot de eerste doelpunten vielen. Gevaar kwam op de flanken via Cody Gakpo en Noni Madueke. Maar tot een grote kans kwam het niet. Aan de andere kant van het veld was het ook rustig. Het doel van Joël Drommel werd nauwelijks onder druk gezet. Ondertussen stelde Gakpo zich voor aan de verdediging van Galatasaray. Met een knappe beweging werkte de aanvaller zich tussen twee spelers door en kwam zelf tot schietkans. Een voet van de Turken kwam er op het laatste moment tussen om het schot te blokkeren.

Strijdlust
Aan de kant van PSV ontpopte André Ramalho zich tot verdedigingsleider. Bij een hoekschop van de Turken wist de Braziliaan tot twee keer toe de bal eenvoudig weg te werken en de druk van zich af te houden. In aanvallend opzicht deed Marco van Ginkel een goede poging. De aanvoerder schoot gericht op doel maar zag zijn inzet van richting worden veranderd. De volgende grote kans van PSV was wederom een schot die van een Turks been afketste, maar deze keer leverde het een doelpunt op. Een hard schot van Madueke ketste af en was onhoudbaar voor doelman Fernando Muslera. De voorsprong gaf PSV een zeer goede uitgangspositie voor de rest van de wedstrijd.

Perfecte uitgangspositie
De thuisploeg stond een moeilijke taak te wachten in de tweede helft. Vijf keer scoren in 45 minuten was nodig om een verlenging te forceren. Voor PSV daarentegen kon er weinig meer fout gaan in het laatste bedrijf. Er werd zelfs hard gevochten voor een ruimere voorsprong, en die kwam er. Eerst deed Eran Zahavi een goede poging. De spits had een goed schot op doel in huis maar Muslera kon redding brengen met zijn vingertoppen. Enkele minuten later was het Marco van Ginkel die het net vond. De aanvoerder wist precies de korte hoek te vinden na een weergaloze voorzet van Götze. De volgende kwalificatieronde was niet meer uit het zicht te verliezen.

Spanning in de slotfase
Richting het einde van de wedstrijd kwam er nog tegenslag voor PSV. Olivier Boscagli maakte een overtreding en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart te zien. Met tien man moest de wedstrijd afgemaakt worden. Galatasaray profiteerde hier snel van. Na balverlies van PSV pikte de thuisploeg op en wist tien minuten voor het eindsignaal nog te scoren. Echter was er een klein wonder nodig voor de Turken om nog door te gaan naar de volgende ronde. Met een totale score van 7-2 over beide wedstrijden gaat PSV verder in de kwalificatieronde van de Champions League.