PSV VERLIEST ZELDEN IN LAATSTE SPEELRONDE

De allerlaatste en cruciale speelronde staat voor de deur. PSV sloot slechts één van de afgelopen 24 Eredivisie-seizoenen af met een nederlaag in het laatste competitieduel. En is dit Eredivisie-seizoen het enige team dat nog niet verloor na een voorsprong.

Voor de 43e keer staat dit weekend een uitduel in het AFAS Stadion op het programma. Negentien keer kwam PSV als winnaar uit de bus en vijftien keer won AZ. Negen keer eindigde het duel in een gelijkspel. Het doelsaldo is ook erg verdeeld: 71 voor PSV en 52 tegen. Het thuisduel vlak voor de start van het WK eerder dit seizoen werd verloren (0-1). Vangelis Pavlidis besliste het duel al in de achttiende minuut.

Sterk na voorsprong

 

PSV is het enige team dat nog niet verloor na een voorsprong dit Eredivisie-seizoen (W22-G5-V0). In 2020-2021 presteerden ze dat voor het laatst in een volledig seizoen op het hoogste niveau.

 

Drie punten in Alkmaar
Vorig seizoen boekte PSV een ruime overwinning in het AFAS Stadion (3-0). Olivier Boscagli knalde een fraai afstandsschot binnen (14’). Yorbe Vertessen (69’) en Ritsu Doan (83’) wisten het net ook te vinden.