PSV WINT JOHAN CRUIJFF SCHAAL NA TOPWEDSTRIJD IN AMSTERDAM

PSV wint voor de twaalfde keer in clubhistorie de Johan Cruijff Schaal. In Amsterdam was het team met 4-0 te sterk voor Ajax in een geweldige wedstrijd.

 

Masterclass Madueke
In de warming up kwam PSV onder een luid fluitconcert van de thuissupporters het veld op. Kort na de aftrap waren het echter de PSV-fans die luider mochten zingen. Noni Madueke kreeg de bal aangegeven, versnelde zelf en schoot zeer doelgericht in de korte hoek, een droomstart voor de club met een vroege 0-1. Ajax liet het hier niet bij zitten en gooide gelijk het tempo omhoog. De verdediging van PSV werd onder druk gezet maar een uitstekende reflex van Joël Drommel hield het doel leeg. De thuisploeg leek nog op gelijke hoogte te komen in het eerste kwartier, maar een doelpunt van Sébastien Haller werd wegens buitenspel afgekeurd door de VAR. 

Voetbalgevecht
Op het veld heerste een ongelooflijke strijdlust, met een overweldigend aantal rappe passes, loopacties en stevige tackles. Op het middenveld waren de kracht van Ibrahim Sangaré en de techniek van Marco van Ginkel belangrijke wapens in het spel naar voren. Met zijn linkerbeen deed Eran Zahavi nog een knappe poging, maar zijn inzet ging over het Amsterdamse doel. Na een half uur spelen leverde de Israëliër de bal aan Madueke, die zijn bloedvorm bevestigde. De Engelsman bleek wederom niet te stoppen voor de laatste linie van de Amsterdammers. Een versnelling, een kapbeweging, een schot en een doelpunt. Vlak voor rust werd het een stuk moeilijker voor Ajax. Een harde overtreding van Tagliafico op André Ramalho werd door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart.

 

Vrijheid, ruimte en doelpogingen.
PSV begon met een strategische wijziging aan de tweede helft. Jordan Teze en Yorbe Vertessen kwamen in het veld voor Phillipp Mwene en Eran Zahavi. Een man minder bij Ajax kwam Madueke goed uit. Door de extra ruimte op het speelveld kon de Engelsman nog meer vrijheid vinden om uit te halen, wat resulteerde in een mooi schot in de verre hoek die maar net naast het doel sierde. Ook Cody Gakpo deed op dezelfde manier een waardige poging. Invaller Vertessen bleek in deze ruimte een gevaarlijk wapen te zijn met zijn snelheid. Na een knappe sprint leverde hij de bal af bij Gakpo, die passte naar Van Ginkel. De captain wist echter niet doelman Pasveer te passeren. 

Heer en meester
PSV bleef heer en meester op het Amsterdamse veld. De snelheid van Gakpo en Vertessen ging als een wervelwind over het gras. De Belg gaf de bal af op de Eindhovenaar en na een fraai een-tweetje wist Vertessen zelf goed af te ronden. De machtige winst was nog niet compleet. Want ook Mario Götze wilde zijn sterke wedstrijd bekronen met een goal, en dat deed hij. De Duitser krulde de bal op fenomenale wijze in de verre hoek. Er was geen weerwoord meer te brengen voor Ajax. De wedstrijd zat op slot en grendel. Ook Van Ginkel probeerde nog zijn goal mee te pakken maar hij stuitte wederom op Pasveer. Ondanks dat de captain niet op het scoreformulier kwam, was hij wel degene die namens PSV de Johan Cruijff Schaal omhoog mocht tillen. De twaalfde keer dat deze prijs naar Eindhoven gaat.