PSV wint na RKC ook van FC Sion

PSV heeft het eerste duel op het trainingskamp in Zwitserland winnend afgesloten. FC Sion werd dankzij een treffer van Gastón Pereiro met 0-1 aan de kant gezet. Aanwinst Derrick Luckassen trainde woensdagochtend pas voor het eerst mee en zat daarom nog niet bij de selectie.

PSV dominant 


Op het veld waar PSV sinds maandag traint, waren de eerste kansjes voor gastheer Sion. Onder meer de behendige middenvelder Zverotic en aanvaller Lüchinger stichtten gevaar voor het doel van keeper Zoet, die bij afwezigheid van De Jong (de spits begon op de bank) de aanvoerdersband droeg. Ondanks die kansjes was het PSV dat grote delen van de wedstrijd het spel bepaalde.

Een opvallende rol was daarbij weggelegd voor Maher, die evenals onder meer Lammers en Arias in de basis begon. De middenvelder oogde bedrijvig voor rust en stond met een slim passje binnendoor aan de basis van de 0-1 van Pereiro. Maher speelde na 28 minuten Locadia vrij, die op zijn beurt Pereiro vond en zag de Uruguayaan in twee instanties vervolgens doel treffen.


Wissels 
Die stand stond ook bij rust op het scorebord. Met drie wissels (De Jong, Rosario en Bergwijn voor Lammers, Maher en Locadia) was PSV ook aan het begin van de tweede helft de bovenliggende partij. Desondanks slaagde de ploeg er niet in de score uit te bouwen. Een afstandspoging van Bergwijn strandde in de hekken, en ook de wat later ingevallen Paal wist van afstand het doel niet te vinden. Aan de overzijde kwam Zoet, de enige PSV’er die de volledige wedstrijd binnen de lijnen stond, niet in de problemen. Omdat PSV in de slotfase niet wist te profiteren van de ruimte achter de Zwitserse defensie bleef het bij 0-1.


Opstelling PSV 
Zoet; Arias (62/Van Vlerken), Isimat (62/Van Bruggen), Schwaab (62/De Wijs), Brenet (62/Willems); Hendrix (62/Rigo), Ramselaar (62/Paal), Maher (46/Rosario; Locadia (46/Bergwijn), Lammers (46/De Jong), Pereiro (62/Gudmundsson)