VAN GINKEL: ‘MISSCHIEN WEL EEN VAN MIJN GROOTSTE WEDSTRIJDEN’

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel heeft alle vizieren op de groepsfase van de Champions League gericht. Hij verwacht een pittig duel in Lissabon, maar ziet goede kansen voor zijn ploeg.

 

Altijd scoren
“Ik verwacht een goede wedstrijd. We spelen beide aanvallend. Ze hebben een goed team met veel offensieve spelers, maar ik ben ervan overtuigd dat we altijd kunnen scoren”, vertelt de middenvelder. “Onze laatste wedstrijden waren heel georganiseerd. Dus we gaan het ze zeker moeilijk maken.” Om de tegenstander te leren kennen kon Van Ginkel terecht bij een ploeggenoot: “We hebben veel vragen kunnen stellen aan Bruma, hij komt immers uit Portugal. Hij kent Benfica heel goed.”

Laatste obstakel
De eerste wedstrijden van het seizoen waren zeker niet de minste, met duels tegen een aantal Europese topploegen. Toch houdt de captain, na alle overwinningen, beide benen aan de grond: “We hebben veel zelfvertrouwen gekregen. Het was een hele goede seizoensstart. Veel moeilijke wedstrijden gehad, maar nu staat nog maar één obstakel in de weg naar de groepsfase. We hebben ervaring, talent en een goede sfeer. Maar het zal niet makkelijk zijn.”

Grote wedstrijd
Door zijn periodes in onder andere de Premier League en de Serie A heeft Van Ginkel veel ervaring en al een aantal topduels meegemaakt. Ook dit affiche neemt hij mee als een belangrijk moment: “Dit is misschien wel een van de grootste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld. Maar niet alleen voor mij is het belangrijk, dat is het voor de hele club.”